Back

Uzzināt, kā maizīte nonāk uz mūsu galda, mācību ekskursijā uz Aglonas Maizes muzeju devās Daugavpils 17.vidusskolas 6.a klases skolēni. Šāda iespēja radās, pateicoties projektam "Latvijas Skolas soma".

Skolēnus sagaidīja muzeja dibinātāja un vadītāja Vija Kudiņa, kura atraktīvā veidā pastāstīja par maizes ceļu no sīka graudiņa līdz siltam, smaržīgam klaipam, iepazīstināja ar senām tradīcijām, kurās vienmēr izpaudusies cieņa un godbijība pret maizi un zemkopja darbu, pastāstīja par dažādu tautu galda kultūru, rosināja pacienāties ar rudzu maizi un ābolu plātsmaizi, malkojot siltu tēju ar medu. Paldies Maizes muzejam par mūsu senču tradīciju saglabāšanu, par sakāmvārdiem, parunām, ticējumiem, dzirkstošo latgaliešu valodu, par jaunām zināšanām, kas gūtas šajā nodarbībā! Tas, kurš zina, kāds darbs ieguldīts, lai uz mūsu galda vienmēr būtu maize, izturēsies pret to ar cieņu.

Materiālu sagatavoja N. Zīberga.
 
Back  Citas fotogrāfijas sadaļā "Arhīvs" (griezties pie mājas lapas administratora).