Back

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Š.g. 5. februārī projekta "Latvijas skolas soma" ietvaros pie Daugavpils 17. vidusskolas 2.-9. klašu skolēniem viesojās saldējuma uzņēmums no Ikšķiles. Uzņēmums ar neilgu, tomēr plašu pieredzi, piedāvā mājās gatavotus saldējumus un sorbetus no dabīgām izejvielām, t.i. no Latvijas ogām un piena. Tas produkciju var nobaudīt lielākajos gadatirgu pasākumos dažādās Latvijas pilsētās un mūsu skolai ļoti paveicās, ka skolas projektu nedēļas laikā tas atbrauca pie mums.

Skolēniem bija iespēja iepazīties ar Ikšķiles saldējuma uzņēmuma īpašnieci, uzzināt par Ikšķili, to vēsturi, t.i. paplašināt savu redzesloku un atklāt sev vēl vienu Latvijas pilsētu, kas atrodas diezgan attālināti no dzimtās pilsētas.

Meistardarbnīca ļāva skolēniem ne tikai uzzināt par saldējuma tapšanas vēsturi, tas pamatsastāvdaļām, veidiem, mūsdienu pagatavošanas tendencēm, bet arī novērot, kā to pagatavo šefpavārs, kādi darbarīki un nosacījumi šīm procesam ir vajadzīgi. Skolēniem bija unikāla iespēja nogaršot svaigi pagatavotu saldējumu, kuras garša nav salīdzināma ne ar vienu sasaldētu saldējumu, kas tiek pārdots veikalos.

Bija laiks arī minēt mīklas, piemēram, no kā tiek pagatavots "melnais saldējums", kurš nokrāsoja bērnu mēles īstajā melnajā krāsā. Meistarklases laikā skolēni noskaidroja atbildes arī uz citiem saviem jautājumiem, kā arī atklāja, ka pārtika, tajā skaitā - saldējums, var būt arī mākslas darbs. Tika minēti piemēri un demonstrētas fotogrāfijas ar visspilgtākajiem pasaules "saldējuma mākslas darbiem". Skolēni bija iespaidoti un pēc meistarklases mēģināja veidot savus mākslas darbus pielietojot savu fantāziju un prasmes.

Paldies projektam "Latvijas skolas soma" par iespēju izzināt neizzināto un izpētīt neizpētīto!

Informāciju sagatavoja 5.a klases audzinātāja Aļona Orlova.

 
Back  Citas fotogrāfijas sadaļā "Arhīvs" (griezties pie mājas lapas administratora).