Back

Šajās februāra dienās skolā notika jau tradicionālais ikgadējais ekonomikas konkurss "Biznesa haizivis - 2018". Šajā konkursā ik gadu tiek noteiktas mūsu skolas "Biznesa haizivis" - skolēni, kas preču * naudas, ekonomikas un uzņēmējdarbības pasaulē orientējas kā zivis ūdenī. Šoreiz sacentās dienas un vakara nodaļas komandas.
Konkursa pirmajā kārtā komandu dalībniekiem bija jāparāda sava erudīcija dažādos ekonomikas jautājumos - jāizvēlas pareizā attēlu testa atbilde. Otrajā kārtā bija jāatrod atbildes uz āķīgiem jautājumiem no ekonomikas vēstures, tautas folkloras un mūsdienu biznesa pasaules. Īstai "biznesa haizivij" ir arī jāprot pārdot jebko, lai kas tas būtu. Tāpēc trešajā konkursa kārtā komandām bija jādemonstrē savas reklamēšanas un pārdošanas prasmes, no maisa izvelkot dažādas lietas - govi, ziloni, ģitāru, motociklu un citas interesantas lietas. Bet ceturtajā, pēdējā kārtā komandām bija jāprot reklamēt pašiem sevi - kas ir mūsdienu biznesa pasaule bez PR un kas ir biznesmenis, kas neslavē pats sevi un savu uzņēmumu? Pēdējās divās kārtās, atstājot neizdzēšamu iespaidu uz skatītājiem un žūriju, ar humoru sevi parādīja dienas nodaļas komandas, bet no viņiem īpaši neatpalika vakara nodaļas komandas. Interesanti bija tas, ka šoreiz noslēgumā tika dalīta gan pirmā, gan otrā vieta, turklāt pilnīgi visas komandas saņēma gandrīz vienādu punktu skaitu. Pirmo vietu ieguva vakara nodaļas 11. klašu un latviešu klašu komandas, otro vietu draudzīgi dalīja dienas nodaļas 12.a. klases komanda un vakara nodaļas 12. klašu komanda, bet trešo vietu ieguva dienas nodaļas 10.a. klases komanda.
Viens no biznesa pamatlikumiem skan "Jebkuram darbam ir jābūt atalgotam", tāpēc visas komandas saņēma arī saldās balvas.

Materiālu sagatavoja I. Krilova.

 
Back Citas fotogrāfijas sadaļā "Arhīvs" (griezties pie mājas lapas administratora).