Back

30. augustā mūsu skolas pedagogi S. Zenova, I. Krilova, I. Dombrovska, L. Ivanova, J. Storožuka, L. Frolova, J. Pipere, J. Šimane, J. Orliņa un G. Beļavska piedalījās ikgadējā Daugavpils pilsētas skolotāju Augusta konferencē, kas pulcē pilsētas pedagogus un kuras tēma šogad bija "Kompetenču pieejas iespējas izglītības kvalitātes veicināšanai".

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs A. Elksniņš, uzrunājot pedagogus, pateicās par pilsētas skolās izglītojamiem nodrošināto augsto zināšanu līmeni un labo sagatavotību turpmākajai izglītībai un dzīvei.
Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece L. Jankovska 2017./2018. mācību gadā novēlēja visiem pilsētas pedagogiem zinātkārus skolēnus, saprotošus vecākus un vēlmi pašizglītoties. Domes vadība ir gatava uzņemties rūpes par ērtas un mūsdienīgas vides nodrošināšanu izglītības iestādēs, lai pedagogiem būtu radīti maksimāli mūsdienīgi apstākļi sekmīgam darbam. Runājot par 2017./2018. mācību gada izaicinājumiem un uzdevumiem, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja M. Isupova pievērsās jaunā mācību satura izstrādāšanas un aprobācijas jautājumiem, īsi raksturojot pārmaiņu galvenos pieturpunktus (plašāka informācija www.skola2030.lv). Klātesošie ar interesi noklausījās Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas profesores Sanitas Lazdiņas uzstāšanos "Domāt ir - darbības vārds". S. Lazdiņa aicināja skolotājus pāriet no "mācīties" uz "radīt skolēniem piemērotu vidi mācībām", izejot ārpus klases un skolas sienām, iespēju robežās ņemot vērā to, kas interesē skolēnus.

Konferences turpinājumā pedagogi strādāja sešās darba grupās, uzklausot kolēģus, daloties pieredzē un gūstot jaunus radošus impulsus mācību gadam. Iveta Krilova (vakara nodaļa) darba grupā "Zināšanu konstruēšana" prezentēja tēmu "Darba tirgus un bezdarbs Latvijā. Izglītojamo praktiskās pieredzes aktualizēšana un kompetenču pilnveide ekonomikas stundās" divām mērķauditorijām, daloties pieredzē par zināšanu konstruēšanas iespējām ekonomikas stundās: kā, apvienojot pieejamo informāciju ar izglītojamo iepriekšējo pieredzi darba meklējumos, aktivizēt izglītojamo domāšanu jaunu dziļu zināšanu konstruēšanai, lai viņi paši meklētu un rastu atbildes uz jautājumu, ko darīt pašiem un kā palīdzēt citiem bezdarba problēmas risināšanas jautājumos.

                                                                                                      Skolas bibliotekāre Gaļina Beļavska

 
Back Citas fotogrāfijas sadaļā "Arhīvs" (griezties pie mājas lapas administratora).